
Szóval az úgy kezdődött ,hogy kerestem valami fini tortát fiamnak amit bevisz az oviba .
Találtam is egy ilyet ...nyamm, megmutattam barátnőmnek aztán ő meg talált azon az oldalon még és még és még... egyik szebb és finomabb ,mint a másik.
Mondanom se kell azonnal bekerült a kedvencek közé az oldal

Tészta
- 17 dkg liszt
- 6 dkg darált dió (darálás előtt megpirítani)
- 18 dkg cukor
- 9 egész tojás (jó,jó tudom, hogy sok, de mégis!)
- 3/4 dl rum
- 1/2 cs. sütőpor
Ezt piskóta szerűen összekeverni
(x tojás sárgáját keverjen ki alaposan x e.k. cukorral. Ebbe keverjen bele x e.k. csipetnyi sütőporral elkevert lisztet. Kávéskanálnyi vaniliás cukorral ízesítse.Közben x tojásfehérjét verjen fel kemény habbá.
(csipetnyi sóval és néhány csepp ecettel bitosíthatja ezt.)A habot és a lisztes masszát fakanállal óvatosan, de alaposan dolgozza össze. és kifóliázott aljú tortaformába önteni. )
Krém:
- 4,5dl tej
- 9 dkg liszt
- 23 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió (szintén átpörkölt)
- 25 dkg vaj
- 2 cs vaníliás cukor
- 3/4 dl rum
A torta bevonását nagyon megkönnyíti egy kerek műanyag-, esetleg fém lap, ami pontosan akkora átmérőjű, mint maga a torta. A tortalapokat erre az alátétre rakom, és a krémmel megtöltöm. Ezután egy tepsit veszek elő, ráteszek egy pléhdobozt, (pl. kekszes doboz) erre pedig a tortát. (A pléhdoboz átmérője kisebb kell legyen, mint a tortáé!) Most szabadon van a torta oldala, így szépen, egyenletesen, és könnyen be lehet vonni a krémmel, miközben úgy forgatom a tepsit, ahogy haladok. A diót szintén ezen elv alapján nyomkodom az oldalára. (ha még egy sütőpapír is van a tepsin, akkor a lehulló dió egy mozdulattal visszavarázsolható a tálba)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése