hétfő, július 20, 2009

Igazi nyári cucc :)

Színes pulykanyárs

Hozzávalók:

40 dkg pulyamellfilé,

12 egyforma gombafej,

1 kígyóuborka,

4 lilahagyma,

olaj, grillfűszer, só.

A pulykamellet nagyobb kockákra vágjuk, a héjas uborkát a hússal megegyező vastagságú karikákra szeljük. A lilahagymákat negyedekre vágjuk. Az alapanyagokat váltakozva sasliknyársra húzzuk. Olajjal megkenjük, és grill fűszerkeverékkel mindegyiket körben megszórjuk. Fogyasztás előtt a nyársakat felforrósított rostlapra helyezzük, és négyszer megforgatva megsütjük.

Pulykatekercs párolt zöldségekkel(ez nem annyira gyors :P )

Hozzávalók:

60 dkg pulykamellfilé,

1-1 kakukkfű- és rozmaringág,

2 babérlevél,

4 uborka,

1 édeskömény,

1 citrom,

2 mogyoróhagyma,

olaj a sütéshez,

2 dl zöldségleves (leveskockából),

Delikát Fűszervarázs,

petrezselyem, borsfű, őrölt bors, só.

A kakukkfüvet és a rozmaringot apróra vágjuk, a húst ezzel megszórjuk, a babérleveleket is rátesszük, felgöngyöljük, és zsineggel átkötjük. Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat 3 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény alját és kérgét levágjuk. A hagymákat 4-4 részre vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsírjába tesszük az uborkát, az édesköményt, a citromot, a hagymadarabokat, és a tetejükre rakjuk a húst. A levessel meglocsoljuk, és Delikáttal megszórjuk. Lefedjük, és forró sütőben készre sütjük, közben a levével gyakran locsolgatjuk. Petrezselyemmel és borsfűvel díszítve tálaljuk.



2 megjegyzés:

Rose Woods írta...

A nyárs nagyon jó. Ki fogom próbálni. Van valami különleges oka, hogy minden recepted pulykából van?
Látom átvariáltad a blogot is. Király lett. :-))))

madoemszi írta...

köszi szépen :) próbálkozom :D