Színes pulykanyárs
Hozzávalók:
40 dkg pulyamellfilé,
12 egyforma gombafej,
1 kígyóuborka,
4 lilahagyma,
olaj, grillfűszer, só.
A pulykamellet nagyobb kockákra vágjuk, a héjas uborkát a hússal megegyező vastagságú karikákra szeljük. A lilahagymákat negyedekre vágjuk. Az alapanyagokat váltakozva sasliknyársra húzzuk. Olajjal megkenjük, és grill fűszerkeverékkel mindegyiket körben megszórjuk. Fogyasztás előtt a nyársakat felforrósított rostlapra helyezzük, és négyszer megforgatva megsütjük.
Pulykatekercs párolt zöldségekkel(ez nem annyira gyors :P )
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé,
1-1 kakukkfű- és rozmaringág,
2 babérlevél,
4 uborka,
1 édeskömény,
1 citrom,
2 mogyoróhagyma,
olaj a sütéshez,
2 dl zöldségleves (leveskockából),
Delikát Fűszervarázs,
petrezselyem, borsfű, őrölt bors, só.
A kakukkfüvet és a rozmaringot apróra vágjuk, a húst ezzel megszórjuk, a babérleveleket is rátesszük, felgöngyöljük, és zsineggel átkötjük. Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat 3 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény alját és kérgét levágjuk. A hagymákat 4-4 részre vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsírjába tesszük az uborkát, az édesköményt, a citromot, a hagymadarabokat, és a tetejükre rakjuk a húst. A levessel meglocsoljuk, és Delikáttal megszórjuk. Lefedjük, és forró sütőben készre sütjük, közben a levével gyakran locsolgatjuk. Petrezselyemmel és borsfűvel díszítve tálaljuk.
2 megjegyzés:
A nyárs nagyon jó. Ki fogom próbálni. Van valami különleges oka, hogy minden recepted pulykából van?
Látom átvariáltad a blogot is. Király lett. :-))))
köszi szépen :) próbálkozom :D
Megjegyzés küldése