Persze gyorsan és egyszerűt és egészséges is legyen ...főleg ha üres a speiz ( már akinek van :P )
nah , de azért nézzünk valamit hátha van hozzávaló :)
Padlizsános pulykarolád
Hozzávalók:
4 nagy szelet pulykamellfilé,
1 nagy de nem szivacsos padlizsán,
1 kis fej vöröshagyma,
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, citromlé, vaj, őrölt bors, só.
A padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük, sóval megszórjuk, kevés citromlevet csöpögtetünk rá, és ferde deszkára téve 10-15 percig állni hagyjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, a hagymát finomra vágjuk. Később a padlizsánszeleteket kisebb darabokra vágjuk. Kevés vajban világosra pirítjuk a hagymát, beletesszük a padlizsánkockákat, és erős tűzön, nyílt láng fölött lepirítjuk.(kivéve ha villanytűzhelyed van :D ) Finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd levesszük a tűzről. A hússzeleteken elosztjuk a tölteléket, lazán feltekerjük, a végeket bedugjuk, és tenyerünkkel megnyomkodva lapos formára igazítjuk. Kivajazott hőálló edénybe tesszük a húsokat, levest öntünk alá, és fóliával lefedve, előmelegített sütőben 20-25 percig pároljuk. Végül a fóliát levesszük, hogy színt kapjon a teteje. A felszeletelt roládokat vegyes zöldséggel körítve tálaljuk.
Hirtelen sült pulykacsíkok joghurtos uborkával
Hozzávalók:
60-60 dkg uborka és pulykamellfilé ,
2 dl joghurt,
néhány salátalevél,
olaj,
2-2 evőkanál menta és snidling, szárnyas fűszerkeverék, őrölt bors, só.
A pulykafiléket ujjnyi csíkokra vágjuk, fűszerkeverékkel enyhén megszórjuk, és sütésig félretesszük. Az uborkákat vékonyan felkarikázzuk. A joghurthoz apróra vágott snidlinget, mentát, valamint sót, borsot keverünk, és beleforgatjuk az uborkakarikákat. Egy nagyobb teflonserpenyőt kiolajozunk, felhevítjük, majd beletesszük a pulykacsíkokat, és rázogatva hirtelen megsütjük. Lapos tányérokra salátaleveleket rakunk, belehalmozzuk a salátát, és a tetejére sült pulykacsíkokat teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése