péntek, október 24, 2008

BANÁNOS MUFFIN CSOKIFALATOKKAL

Hozzávalók: 25 deka finomliszt 1 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál sütőpor ½ teáskanál őrölt fahéj 1 tojás 2½ deci tej 1 teáskanál vanília-aroma 15 deka cukor 0,5 dl olívaolaj 1 érett, puha banán 10 deka tej- vagy étcsokoládé a tálaláshoz: édes tejszínhab Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A lisztet fakanállal összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és az őrölt fahéjjal. A tojást, a tejet, a vanília-aromát, a cukrot és az olvasztott, langyos vajat kézi habverővel összehabosítjuk egy mérőkancsóban. Az érett banánt villával pépesre szétnyomkodjuk egy tálkában. A csokoládét apróra vágjuk. A lisztes keverékhez hozzászórjuk az apróra vágott csokoládét, majd fakanállal hozzávegyítjük a tejes egyveleget, aztán a banánpépet. A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi papírral bélelt horpadásaiban, és a banános muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük. 12 muffin lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések: